Thursday, 9 August 2012

Pengunaan Teknologi (Kumpulan A) – Iffah, Adil, Danish

Gambar 1
Gambar 2


Gambar 3


4 comments:

 1. Gambar 1 : Gambar itu menunjukkan gambar salah satu telefon yang paling istimewa di dunia pada masa ini, iPhone. iPhone sungguh penting dalam kehidupan segelintir orang kerana ada orang yang menghunakan iPhon eini bukan hanya untuk menelefon. Tetapi, iPhone juga boleh digunakan untuk melayar lelaman internet. Ada juga orang yang menggunakan iPhone untuk semak Facebook atau Twitter mereka.

  Gambar 2 : Gambar itu menunjukkan gambar salah satu teknologi yang sunnguh bagus yang digunakan di pelbagai negeri untuk membuat kehidupan orang-orang lebih muda. Kad ez-link ini sungguh bagus kerana sekarang orang yang menaiki transportasi awam tidak harus menggunakan duit seperti syiling atau wang nota tetapi mereka boleh menamba nilai kad ez-link itu dan kami boleh menggunakannya dengan lebih muda.

  Gambar 3 : Gambar ini menunjukkan internet. Internet sungguh oenting dalam kehidupan banyak orang. Internet boleh membuat pelbagai benda yang boleh menolong atau memburukkan kehidupan kami. Internet adalah sungguh penting untuk membuat penyedilikkan. Ia sungguh penting dalam kehidupan sebagai pelajar SST seperti kami.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pembetulan tatabahasa:
   Gambar 1 : Gambar itu menunjukkan sebuah IPhone. IPhone sungguh penting dalam kehidupan kerana ada orang tidak menggunakan IPhone untuk berkomunikasi. IPhone juga boleh melayar lelaman Internet seperti menyemak Facebook atau Twitter.

   Delete
  2. Pembetulan tatabahasa untuk Gambar 2:
   Gambar ini menunjukkan gambar salah sebuah teknologi yang bagus. Ia digunakkan di pelbagai negeri untuk membuat kehidupan orang-orang lebih mudah. Kad ez-link ini sungguh bagus kerana pada masa kini, orang yang menaiki kenderaan awam tidak perlu menggunakan duit seperti syling atau wang nota. Mereka boleh menamba nilai kad ez-link itu untuk memudahkan kegunaannya.

   Delete
  3. Md Ada Syafiq8/13/2012 11:56 am

   Pembetulan: Gambar 3:

   Gamabr ini menunjukkan perwakilan internet. Internet adalah sesuatu benda yang sangat penting dalam kehidupan orang modern. Internet boleh menolong kita membuat pelbagai perkara yang boleh menolong atau memburukkan kehidupan kami. Internet sangat penting untuk pelajar-pelajar interenet sperti yang di SST yang menggunakan internet untuk membuat kerja mereka

   Delete