Wednesday, 8 August 2012

Penggunaan Teknologi(Ada,Imanni,Fathiah)Gambar 1


Gambar 2

Gambar 3

5 comments:

 1. Gambar 1:Kegunaan teknologi, iaitu sebuah kamera yang mengambil gambar, ialah untuk orang-orang mahu menimpan kenangan melalui gambar.

  Gambar 2:Kegunaan teknologi, iaitu sebuah komputer riba, ialah untuk mendapat dan memberi maklumat kepada orang-orang yang lain. Komputer riba digunakan oleh ramai orang seperti kami dan ada orang menggunakannya untuk bermain.

  Gambar 3:Kegunaan teknologi, iaitu sebuah fon kepala, ialah untuk digunakan dengan pemain CD atau komputer supaya orang-orang yang menggunakannya boleh dengar lagu atau video dengan lebih jelas.

  ReplyDelete
  Replies
  1. 1) Mengambil gambar boleh menjadi perkara yang amat diminati kerana sami bisa mengingati sebuah kejadian dengan gambar itu manakala ia juga boleh menjadi suatu perkara yang buruk kerana ramai orang mengambil gambar benda-benda yang buruk dan menyebarkan di internet.

   2) Komputer riba boleh digunakan jika seseorang ke tempat yang lain untuk melakukan kerja dan ia dapat menyenangkan kerja seseorang kerana ia kecil dan dapat dibawa ke mana-mana manakala ia juga boleh membuat orang tercegat menggunakannya kerana boleh membawanya bersama mereka.

   3) Kami boleh menggunakan fon kepala supaya tidak perlu memegangnya dan boleh membuat perkara lain sambilan tetapi ia juga dapat merosakkan telinga kita jika digunakan terlalu sering.

   Delete
  2. Pembetulan Tatabahasa: Gambar 3
   "Headphones" digunakan dengan pemain CD atau komputer supaya pengguna boleh mendengar lagu atau audio video dengan lebih jelas.
   Kami boleh menggunakan ciptaan ini supaya boleh membuat perkara lain sambil mendengar lagu atau audio, tetapi ia juga dapat merosakkan telinga kita jika digunakan terlalu kerap atau pada jangka masa yang terlalu lama.

   Delete
  3. Pembetulan Tatabahasa Gambar 2:

   Gambar 2: Kegunaan teknologi, iaitu sebuah komputer riba, ialah untuk penghantaran dan penerimaan maklumat kepada orang-orang yang lain. Komputer riba digunakan oleh ramai orang seperti kami dan digunakan untuk beberapa fungsi seperti permainan.

   Gambar 2: Komputer riba boleh digunakan jika seseorang sering berpindah ke tempat yang lain untuk melakukan kerja dan ia juga dapat memudahkan kerja seseorang dengan saiz kecilnya dan dapat dibawa ke mana-mana. Ia juga boleh membuat orang tercegat menggunakannya kerana boleh membawanya bersama mereka.

   Delete
 2. Pembetulan Tatabahasa Gambar 1.

  Imanni: Kegunaan teknologi ini, iaitu sebuah kamera, ialah untuk orang yang mahu menyimpan kenangan-kenangan melalui kamera yang mengambil gambar.

  Fathiah) Mengambil gambar boleh menjadi perkara yang amat diminati kerana sami bisa mengingati sebuah kejadian dengan gambar itu manakala ia juga boleh menjadi suatu perkara yang buruk kerana ramai orang mengambil gambar benda-benda yang buruk dan menyebarkan di internet.

  ReplyDelete