Tuesday, 7 August 2012

Penggunaan Teknologi (Mateen, Harriz, Sarah)

Gambar 1.

Gambar 2.
Gambar 3.

5 comments:

 1. Gambar 1: Kegunaan teknologi, iaitu tandas-tandas berbagai fungsi, ialah untuk memberi sebuah tempat selesa di mana seseorang dapat membuang air kecil dan besar dan dapat mencucikan diri sendiri termasuk alat tersebut dengan kegunaan beberapa butang-butang yang dapat melakukan beberapa fungsi.Ia juga dapat mempertingkatkan keselesaan dan tahap kebersihan tandas-tandas.

  Gambar 2: Kegunaan teknologi ini, iaitu kereta-kereta bertenaga elektrik, ialah untuk mengurangkan emisi karbon yang dikeluarkan oleh kereta-kereta biasa yang menggunai minyak. Ia juga berfungsi untuk membolehkan kereta-kereta untuk menggunakan sumber tenaga yang tidak akan mengotorkan udara. Ia juga hampir sunyi apabila digunakan.

  Gambar 3: Kegunaan teknolgi ini, iaitu alat hawa dingin, ialah untuk memastikan udara di sebuah ruang bersih dan di suhu yang selesa untuk orang-orang di dalam ruang itu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Gambar 1: Kesan positif teknologi tersebut adalah ia menjadikan pengalaman di tandas sesuatu yang lebih menyenangkan kerana sebagai seorang manusia, kami kerap ke bilik air biarpun selama hanya lima minit.
   Kesan negatif adalah kerana ramai tidak mempunyai teknologi sebegini dan oleh itu tidak tahu bagaimana untuk menggunakannya. Orang warga emas mungkin tidak dapat melihat dan mengingati fungsi buat setiap butang dan ia akan menjadi pengalaman yang teruk pula.

   Gambar 2: Kesan positif teknologi tersebut adalah ia mendatangkan akibat baik untuk alam sekitar sambil memberi pengalaman yang baik kepada pengguna. Pengguna juga dapat rasa senang hati kerana dapat menyumbang untuk membuatkan alam ini lebih baik untik didiami.
   Kesan negatif adalah, bagaimana untuk caj bateri kereta? Elektrik juga menyebabkan lebih pembakaran "fossil fuels", dan melepaskan gas karbon yang berlebihan.

   Gambar 3: Kesan positif teknologi tersebut adalah ia sebuah pilihan alternatif daripada kipas biasa, buat orang yang merasakan yang suasana sekelilingnya masih panas dengan kipas.
   Kesan negatif adalah yang ia menggunakan tenaga yang lebih banyak berbanding dengan kipas biasa. Tenaga elektrik juga banyak dibazirkan hanya untuk alat hawa dingin.

   Delete
  2. (Harriz) Pembetulan Tatabahasa: Gambar 1 menunjukkan sebuah tandas berbagai fungsi. Alat itu akan menolong pengguna dengan mencuci qubul dan dubul mereka apabila butang-butang tertentu ditekan. Alat ini mengutamakan keselesaan pengguna.

   (Sarah) Gambar 1: Kesan positif teknologi tersebut adalah ia menjadikan pengalaman di tandas sesuatu yang lebih menyenangkan kerana sebagai seorang manusia, kami kerap ke bilik air biarpun selama hanya lima minit.
   Kesan negatif adalah ramai tidak mempunyai teknologi sebegini. Oleh itu, ramai tidak akan tahu cara menggunakannya, terutama sekali orang warga emas kerana mereka mungkin tidak dapat melihat dan mengingati fungsi untuk setiap butang.

   Delete
  3. Pembetulan tatabahasa gambar 3 :
   Kegunaan teknologi iaitu alat hawa dingin memastikan udara di sebuah ruang bersih dan di suhu yang selesa untuk orang-orang di dalam ruang itu.

   Sarah

   Kesan positif teknologi tersebut adalah ia sebuah pilihan alternatif daripada kipas biasa, buat orang yang merasakan yang suasana sekelilingnya masih panas dengan kipas.
   Kesan negatif adalah yang ia menggunakan tenaga yang lebih banyak berbanding dengan kipas biasa. Tenaga elektrik juga banyak dibazirkan hanya untuk alat hawa dingin.

   Delete
  4. Pembetulan Tatabahasa Gambar 2:

   Harriz:
   Kegunaan teknologi ini, iaitu kereta-kereta bertenaga elektrik mengurangkan emisi karbon kereta-kereta biasa yang menggunai minyak. Ia juga berfungsi untuk menggunakan sumber tenaga yang tidak akan mengotorkan udara. Ia juga hampir sunyi apabila digunakan.

   Sarah:
   Kesan positif teknologi tersebut adalah ai mendatangkan akibat baik untuk alam sekitar sambil memberi pengalaman yang baik kepada pengguna. Pengguna juga dapat rasa senang hati kerana dapat menyumbang untuk membuatkan alam ini lebih baik untik didiami.
   Kesan negatif adalah, bagaimana untuk caj bateri kereta? Elektrik juga menyebabkan lebih pembakaran "fossil fuels", dan melepaskan gas karbon yang berlebihan.

   Delete